Wat is een SEO plugin?

Er zijn een groot aantal SEO plugins beschikbaar voor diverse CMS systemen. Deze doen geen wonderen maar kunnen je wel helpen bij je SEO werkzaamheden.

Een SEO plugin kan een handige tool zijn voor bijvoorbeeld het creëren en bijhouden van een sitemap en het bewerken van metatags in WordPress. Maar ook een cache plugin kan een SEO-plugin zijn of een onderdeel ervan. Snelheid door middel van goede cache is immers belangrijk voor je posities in Google.

De wereld van plugins staat niet stil. Elk jaar verschijnen er nieuwe plug-ins, of verbeteringen op bestaande versies. Het is dan ook raadzaam om ze regelmatig bij te werken met een update.

WordPress SEO plugins

Zoek ook met enige regelmaat naar nieuwe WordPress plugins die een verbetering zijn op je huidige plug-ins. Een goed voorbeeld hiervan is Yoast. Jarenlang was dit de beste en meest populaire SEO plugin voor WordPress websites. Yoast is nog steeds prima te gebruiken en veel WordPress eigenaren gebruiken hem voor de basis SEO-instellingen. Toch wordt Yoast ingehaald door Rank Math.

Rank Math SEO plugin

Rank Math

De SEO-plugin van Rank Math is erg uitgebreid. Van metatags tot sitemaps en json-LD schema’s, alles is te finetunen. Toch kan deze tool vanwege de uitgebreide mogelijkheden voor verwarring zorgen. Weet je niet precies wat de beste instellingen zijn dan kun je schade toebrengen aan je website, en daarmee je SEO inspanningen nadelig beïnvloeden.

Vragen over plugins?

Heb je vragen over plugins die je kunnen helpen bij je website-optimalisatie? Stel ze gerust, we staan je graag te woord!

;