Wat betekent SEO?

Wat betekent SEO? SEO betekent Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie en houdt in dat je website zo goed mogelijk wordt geoptimaliseerd. Hierdoor wordt je site op de gewenste zoekwoorden en zoekzinnen (keywords en keyphrases) goed vindbaar in zoekmachines als Google.

Wanneer (advanced) SEO goed wordt toegepast komt je website hoger in de zoekresultaten of SERP. Meer mensen komen op je website of in je webshop terecht. Voor nagenoeg alle ondernemers is SEO belangrijk; het is onmisbaar bij succesvol ondernemen.

Hoe werkt Google?

Je kunt Google of een andere zoekmachine zien als een website die je bezoekt, waarbij je een vraag intypt (of uitspreekt) in een daarvoor bestemd vakje, en Google beantwoord jouw vraag. Meer is het niet, maar heb je je ooit afgevraagd wat de techniek erachter is?

SEO uitbesteden? Neem contact op met de optimalisatie-specialisten van Netfort!

Het werkt als volgt: Google heeft een crawler die informatie verzameld over alles wat er op het internet te vinden is. Deze brengt al deze data terug naar de zoekmachine om een ​​index op te bouwen. Deze index wordt door een algoritme gehaald die daarmee alle gegevens probeert te matchen met jouw specifieke zoekopdracht.

Dit is een eenvoudige uitleg van de werking van de zoekmachine. In werkelijkheid werken honderden mensen dag en nacht door om dit systeem te onderhouden en te verbeteren. Dit doen ze met succes; Alphabet, het moederbedrijf van Google, staat al jarenlang in de top 3 van de grootste bedrijven ter wereld!

Tonny Duiveman, eigenaar en SEO specialist

;