Wat is local SEO?

Local SEO is voor bijna alle bedrijven erg belangrijk bij het toepassen van de SEO strategie. Toch laten veel bedrijven nog steeds veel kansen liggen als het gaat om Local SEO.

Maar wat is Local SEO nu precies? Local SEO is eigenlijk niets meer dan het optimaliseren van jouw website of webshop op lokaal georiënteerde zoekwoorden of woorden waar lokale bedrijven op kunnen ranken. Ook kan het handig zijn op generieke termen. Dit zijn zoekwoorden die gebruikt worden in de beginfase van een aankoopproces.

Algemene woorden zoals “adverteren” kunnen aansluiten bij een lokaal opererend marketingbureau, die daarmee, mits de Local SEO goed is uitgevoerd, hoog in zoekresultaten verschijnt in de buurt van de zoeker.

Local of lokale SEO met Google Mijn Bedrijf

Bij Local SEO, maar ook bij zoekmachine optimalisatie in het algemeen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan je Google local of Google bedrijfsprofiel vermelding. Richt je deze goed in en zijn je website en je GMB vermelding gekoppeld dan heb je de eerste belangrijke stap gezet in het lokaal vindbaar worden.

Koppelen doe je door een link te plaatsen in Google Mijn Bedrijf naar je website, en andersom. Onderstaande kaartje bevat automatisch een link naar de Google bedrijfspagina van Netfort.

Meer weten over hoe we je website hoog in Google laten ranken? Vraag de SEO scan aan of neem direct contact op en we vertellen je er alles over!

Local SEO wordt door onze klanten met 5 sterren goed beoordeeld!

;