SEO uitbesteden

SEO (of zoekmachine optimalisatie) is erg belangrijk voor je bedrijfswebsite. Dit zal je inmiddels al wel weten. Daarom ben je hier en misschien onderzoek je of SEO uitbesteden iets voor jouw bedrijf is. Wil je de SEO uitbesteden dan zit je bij Netfort goed. Wij hebben jarenlange ervaring in zoekmachine optimalisatie en kunnen je vooraf geheel vrijblijvend vertellen waar je kansen liggen.

Netfort Marketing en ICT
Stoomstraat 1a
8263AT Kampen
https://www.netfort.nl
info@netfort.nl
038-3338838

SEO is ingewikkeld, tijdrovend en vereist geduld voordat je resultaten ziet en vindbaar bent. Beslissen hoe je SEO aanvliegt of hoe je ermee start is zo mogelijk nog ingewikkelder.

In feite is SEO uitbesteden vergelijkbaar met investeren of beleggen. Je keuzes zijn:

 • Niks doen en hopen dat je vanzelf online gevonden wordt;
 • Zelf aan de slag gaan en zien hoever je komt met het ranken in Google;
 • SEO uitbesteden door een SEO-specialist in te huren.

Als serieuze ondernemer heb je de bovenstaande opties inmiddels beperkt tot de laatste twee. Zelf SEO doen lijkt onbegonnen werk, en dat is het meestal ook. Zeker als je in een competitieve concurrerende markt zit, zoals in Nederland bijna altijd het geval is, kom je niet ver met je posities in Google. De meeste ondernemers kiezen dan ook voor uitbesteden.

Belangrijke redenen waarom SEO uitbesteden een goed idee is:

 • Een SEO specialist heeft alle kennis paraat voor on-page en off-site SEO;
 • Een SEO specialist kan redelijk goed inschatten wat je kansen zijn;
 • Resultaten-inschatting door onder meer een gratis SEO scan;
 • Doorlopende support en management/ bijsturen voor maximale vindbaarheid.

Maar voordat je beslist of je de SEO wil uitbesteden of zelf wil gaan doen zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden om goed vindbaar te worden, en te blijven.

Heb je een marketeer in de omgeving van je vestigingsplaats, of heb je er een in dienst? Vraag hem dan specifiek naar zijn skills op het gebied van SEO. Een algemene, of zelfs breed georiënteerde marketeer is in de regel GEEN SEO SPECIALIST! Het kunnen werken met SEO tools, een tekst en een link plaatsen is strikt onvoldoende voor hoge posities in zoekmachines.

SEO-monitoring
SEO uitbesteden aan de specialisten van Netfort Kampen

Waarom SEO uitbesteden aan Netfort?

Als je de hoogste posities in Google wil dan kun je het beste de SEO uitbesteden aan een specialist. Wij hebben door de jaren heen een feilloze strategie ontwikkeld voor de hoogste posities van je zoekwoorden. Je kunt (offpage en onpage) SEO zelf ook uitvoeren, maar er gaat heel veel tijd zitten in het zoeken naar de beste implementaties voor jouw website en branche, en de uiteindelijke uitvoering ervan.

Google optimalisatie is een vak apart en dit kun je er niet zomaar even bij doen.

Is zoekmachine optimalisatie hetzelfde als SEO?

Ben je op zoek naar een SEO bedrijf voor een verbetering van je posities in Google dan ben je bij Netfort op de juiste plek. SEO is de afkorting van Search Engine Optimization en in Nederland noemen we dit zoekmachine optimalisatie of Google optimalisatie.

Maar mogelijk wist je dit al omdat je al meer webpagina’s hebt bezocht over zoekmachine optimalisatie. Misschien ben je zelfs daarom wel tot de conclusie gekomen dat je de optimalisatie van je website wil gaan uitbesteden aan een professioneel marketing bedrijf.

SEO is een prachtig, boeiend vak

SEO is een prachtig vak. Vind je het zelf ook erg leuk dan kun je een heel eind komen met de zoekmachine posities voor je website. Toch is zelf SEO doen niet aan te raden als je er niet gespecialiseerd in bent. Een SEO-traject kent vele valkuilen en fouten zijn snel gemaakt.

Google wijzigt het algoritme op 400 tot soms wel 2000 punten per jaar en het onderzoek naar de beste ranking factoren neemt veel tijd in beslag. Het onderzoek, het testen en het implementeren van de juiste onsite en offsite technieken is een hoop werk. Zonder de nodige kennis zit je bijna altijd op een verkeerd of zelfs dood spoor.

Wil je meer bezoekers op je website en meer omzet dan kun je als ondernemer de SEO beter uitbesteden.

Marketing uitbesteden of zelf doen?
SEO uitbesteden of zelf doen?

Waarom SEO door onze SEO-specialisten?

Honderden klanten succesvol geholpen

Van kleine plaatselijke ondernemers voor Local SEO tot klanten die wereldwijd actief zijn.

Ervaring sinds AltaVista

Sinds de komst van zoekmachines houden we ons al bezig met zoekwoorden posities. Voor de Google periode waren dat AltaVista, Lycos en bijvoorbeeld Ilse.

Eerlijk en glashelder

Je kunt ons zoekmachine optimalisatie werk op elk moment van de dag volgen. Ook kun je vragen stellen zoveel je wil en krijg je elke week per email een positierapport.

De belangrijkste strategie die wij begeleiden, uitvoeren en monitoren

Benodigde tijd: 120 dagen

How-to-SEO, de vier pijlers:

 1. Technisch SEO

  Je website of webshop moet technisch perfect in orde zijn. Gebroken links, een slechte (navigatie)structuur of een te langzaam ladende website is dodelijk voor SEO. En dit is nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om de SEO technische kant van je site.

 2. De inhoud of content

  Er moet voldoende en goede content zijn die Google graag aan de zoeker wil tonen in de zoekresultaten. Belicht jij het onderwerp van alle kanten, maak je gebruik van lijstjes, tabellen en goede afbeeldingen en video’s? Laat zien dat jij de autoriteit bent in jouw vakgebied!

 3. Web 2.0 en social media

  Zo’n beetje alles wat niet als website aangemerkt kan worden is Web 2.0. Voorbeelden hiervan zijn Instagram, Tumblr, een Blogger pagina, Twitter, Pinterest ect ect. Goed ingericht en gelinkt zorgen dit soort pagina’s voor een hogere autoriteit van je website.

 4. Linkbuilding

  Linkbuilding is nog steeds belangrijk voor SEO. Veel links van onderwerp gerelateerde pagina’s met een zo hoog mogelijke autoriteit kan er voor zorgen dat de pagina’s van jouw website hoog zullen ranken.

Dit is uiteraard een versimpelde voorstelling van zaken. Elke stap in het optimalisatieproces is een discipline op zich en bij de uitvoering ervan zal er een en ander gedelegeerd moeten worden. Denk hierbij aan een webdesigner, een grafisch ontwerper en/of een tekstschrijver.

Technische en content SEO-scan

Wil men SEO uitbesteden aan Netfort dan is de basis vaak al gelegd; De website staat online en er zijn enkele pagina’s gemaakt en gevuld met web-teksten. Vanaf dan moet er van alles onderzocht, gedocumenteerd, gewijzigd en toegevoegd worden. Dat kan in eerste instantie met behulp van een gratis SEO-scan.

De daadwerkelijke start van het SEO-proces neemt tenminste 4 maanden in beslag. Google doet er vaak weken over om de hele search-index bij te werken, waarna de techniek en de content wordt gefinetuned om de hoogste posities te krijgen.

SEO uitbesteden aan Netfort uit Kampen
SEO uitbesteden aan de experts van SEO-bureau Netfort

Website audit en content

Ten eerste inventariseren we hoe de huidige situatie is. De technische kant van de site of shop wordt tot in detail onder de loep genomen en gecorrigeerd en we kijken grondig naar je concurrenten. Is alles gedocumenteerd en in orde, dan wordt je content gecheckt.

Hiermee bedoelen we je teksten (copywriting), afbeeldingen en video’s. Soms moet je het tekstschrijven of de fotografie uitbesteden of misschien kun je dit zelf, maar altijd zijn er verbeteringen mogelijk voor metatags, zoekwoorddichtheid en proof woorden, geolocatie en EXIF data, interne links, sitemap etc etc.

Content optimalisatie (teksten, afbeeldingen etc.)

Content optimalisatie is een kwestie van gezond verstand, het verplaatsen in je branche, ervaring en testen, veel testen. Waar de ene website als SEO geoptimaliseerd kan worden beschouwd, heeft de andere website een totaal andere benadering nodig.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan Netfort betekend dat je bij een bekwaam team van specialisten zit die weten hoe ze de content moeten aanpakken. Daarbij hebben wij geen geheimen; elke stap die we nemen kun je volgen, van content optimalisatie tot linkbuilding. En met onze online monitoring en optimalisatie software heb je een professionele en intuïtieve applicatie in handen waarmee je de laatste stand van zaken kunt checken.

Linkbuilding uitbesteden

In de begindagen van het internet kon je een simpele, zelfs “geleende” tekst snel op de eerste pagina positioneren d.m.v. alleen linkbuilding. Het was een kwestie van zoveel mogelijk links laten verwijzen naar een pagina met de juiste anchor teksten. De pagina met de meeste linkverwijzingen won.

Maar Google staat niet stil en heeft hiervan geleerd. Het algoritme is op alle punten bijgewerkt waardoor linkbuilding op een andere wijze mee is gaan tellen in de zoekresultaten. Links aanvragen kan nog steeds door middel van een linkruil, maar er mag geen “onnatuurlijk” linkprofiel ontstaan.

Linkbuilding effectief (white-hat) uitbesteden aan SEO-bureau Netfort

De zoekmachine manipuleren is niet meer mogelijk, of je moet het risico op een Google spam-penalty durven te wagen. Een website laten ranken puur op links kan niet meer. Moderne zoekmachineoptimalisatie is sinds enkele jaren veel meer dan linkbuilding. Linkbuilding is een onderdeel van SEO. SEO-bureau Netfort neemt linkbuilding dan ook mee in het gehele marketingproces.

Google Drive Stack

Google Stack en Google Drive

Ons marketingbureau heeft naast de standaard technieken zeer uitgebreide “advanced” seo-technieken ontwikkeld voor bedrijven in elke branche. Besteed je de SEO uit aan Netfort dan beginnen we mocht dat nodig zijn met een Gstack. Dit zijn alle producten van Google geclusterd waarbij je links naar je website krijgt met een zeer hoge domain authority (DA) en page authority (PA).

De Google Stack heeft waarde van zichzelf om te kunnen ranken, maar de bedoeling hiervan is het verhogen van je (hoofd)website of “money site” autoriteit in Google. Daarna zijn er nog enorm veel mogelijkheden met PBN links, tiered links, WEB 2.0 etc etc. Betere linkbuilding is niet mogelijk en hiermee heb je alles gedekt.

SEO uitbesteden voor je Magento of WordPress site

Netfort is als geen ander gespecialiseerd in de Google-optimalisatie van Magento en WordPress. In ruim 20 jaar tijd hebben we een enorm aantal websites en webshops gebouwd met deze CMS en webshop software systemen. Daarbij hebben we bij de start van het webdesign-traject rekening gehouden met de opname en vindbaarheid in zoekmachines.

In de meeste gevallen hebben we ook het vervolg marketing en SEO traject op ons genomen. Dit naar de volle tevredenheid van ALLE klanten.

Maar daar bleef het niet bij. Naast WordPress en Magento hebben we inmiddels duizenden websites en e-commerce shops geoptimaliseerd, gemaakt met o.a. Lightspeed, Joomla, Mijnwebwinkel en bijvoorbeeld Shopify.

Vragen over SEO uitbesteden?

Netfort Marketing en ICT
Stoomstraat 1a
8263AT Kampen
https://www.netfort.nl
info@netfort.nl
038-3338838

;