Wat is SEO uitbesteden?

Zoekmachine optimalisatie is erg belangrijk. Dit zal je inmiddels al wel weten, daarom ben je hier. Maar het is ingewikkeld, tijdrovend en vereist geduld voordat je resultaten ziet. Beslissen hoe je SEO aanvliegt of hoe je ermee start is nog ingewikkelder. In feite is SEO vergelijkbaar met investeren of beleggen. Je keuzes zijn:

 • Niks doen en hopen dat je vanzelf online gevonden wordt
 • Zelf aan de slag met SEO en zien hoever je komt
 • SEO uitbesteden door een specialist in te huren

Als je een slimme ondernemer of marketeer bent heb je de opties inmiddels beperkt tot de laatste twee. Zelf SEO doen lijkt onbegonnen werk, en dat is het in 95% van de gevallen ook. Zeker als je in een competitieve markt zit zoals in Nederland bijna altijd het geval is kom je niet ver met je posities. Veel ondernemers kiezen dan ook voor SEO uitbesteden.

SEO uitbesteden doe je om diverse belangrijke redenen:

 • Een SEO specialist heeft alle kennis
 • Een SEO specialist kan redelijk goed inschatten wat je kansen zijn
 • Kans inschatting door onder meer een gratis SEO scan
 • Doorlopende SEO support en management/ bijsturen

Maar voordat je beslist of je de SEO wil uitbesteden of zelf wil gaan doen zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

SEO uitbesteden
SEO uitbesteden aan de specialisten van Netfort Kampen

SEO uitbesteden aan de specialist

Als je de hoogste posities in Google wil dan kun je het beste de SEO uitbesteden aan een specialist. Je kunt SEO zelf ook uitvoeren, maar er gaat heel veel tijd zitten in het zoeken naar de beste SEO implementaties voor jouw website en branche, en de uiteindelijke uitvoering ervan. SEO is een vak apart en dit kun je er niet zomaar even bij doen.

SEO laten doen door Netfort

“SEO uitbesteden, waarom tijd verbruiken aan iets wat iemand anders beter kan?”
Ben je op zoek naar een SEO bedrijf en wil je de zoekmachine optimalisatie laten doen dan ben je hier op de juiste plek. SEO is de afkorting van Search Engine Optimization en in Nederland noemen we dit zoekmachineoptimalisatie of Google optimalisatie.

Maar mogelijk wist je dit al omdat je al meer webpagina’s hebt bezocht over zoekmachine optimalisatie. Misschien ben je zelfs daarom wel tot de conclusie gekomen dat je zoekmachine optimalisatie wil gaan uitbesteden aan een serieus SEO bedrijf.

SEO is een prachtig, boeiend vak

SEO is een prachtig vak. Vind je het zelf ook erg leuk dan kun je een heel eind komen met de zoekmachine posities voor je website. Toch is zelf SEO doen niet aan te raden als je niet gespecialiseerd bent in SEO.

Google wijzigt het algoritme op 400 tot soms wel 2000 punten per jaar en het onderzoek naar de beste ranking factoren neemt veel tijd in beslag. Het SEO onderzoek, het testen en het implementeren van de juiste onsite en offsite SEO technieken is een hoop werk en bijna altijd zit je op een verkeerd of zelfs dood spoor. Daarom kun je als ondernemer de SEO beter uitbesteden.

SEO uitbesteden
SEO uitbesteden

Waarom SEO uitbesteden aan onze SEO specialisten

Honderden klanten geholpen
Van kleine plaatselijke ondernemers voor Local SEO tot klanten die wereldwijd actief zijn d.m.v. internationale SEO.

SEO ervaring sinds AltaVista
Sinds de komst van zoekmachines houden we ons al bezig met SEO. Voor de Google periode waren dat AltaVista, Lycos en bijvoorbeeld Ilse.

Eerlijk en glashelder
Je kunt ons zoekmachine optimalisatie werk op elk moment van de dag volgen. Ook kun je vragen stellen zoveel je wil en krijg je elke week per email een positierapport.

De belangrijkste hoofdpunten van SEO die wij in 4 maanden tijd begeleiden en monitoren

Benodigde tijd: 120 dagen.

How-to-SEO, de vier pijlers:

 1. Technisch SEO

  Je website of webshop moet technisch perfect in orde zijn. Gebroken links, een slechte (navigatie)structuur of een te langzaam ladende website is dodelijk voor SEO. En dit is nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om de SEO technische kant van je site.

 2. De inhoud of content

  Er moet voldoende en goede content zijn die Google graag aan de zoeker wil tonen in de zoekresultaten. Belicht jij het onderwerp van alle kanten, maak je gebruik van lijstjes, tabellen en goede afbeeldingen en video’s? Laat zien dat jij de autoriteit bent in jouw vakgebied!

 3. Web 2.0 en social media

  Zo’n beetje alles wat niet als website aangemerkt kan worden is Web 2.0. Voorbeelden hiervan zijn Instagram, Tumblr, een wordpress.com website, een Blogger pagina, Twitter, Pinterest ect ect. Goed ingericht en gelinkt zorgen dit soort pagina’s voor een hogere autoriteit van je website.

 4. Linkbuilding

  Linkbuilding is nog steeds belangrijk voor SEO. Veel links van onderwerp gerelateerde pagina’s met een zo hoog mogelijke autoriteit kan er voor zorgen dan de pagina’s van jouw website hoog zullen ranken.

Dit is uiteraard een versimpelde voorstelling van zaken. Elke stap in het SEO proces is een discipline op zich en bij het uitvoeren van SEO zal er een en ander gedelegeerd moeten worden. Denk hierbij aan een webdesigner, een grafisch ontwerper en/of een tekstschrijver.

Wil men SEO uitbesteden aan Netfort dan is de basis meestal al gelegd. De website staat online en er zijn enkele pagina’s gemaakt en gevuld met web-teksten. Vanaf dan moet er van alles onderzocht, gedocumenteerd, gewijzigd en toegevoegd worden.

Dit SEO-proces neemt tenminste 4 maanden in beslag. Google doet er soms weken over om de hele index bij te werken, waarna pagina’s kunnen worden bijgestuurd om de hoogste posities te krijgen.

SEO werkzaamheden

Werkzaamheden SEO uitbesteden

Ten eerste inventariseren we hoe de huidige situatie is. De technische kant van de site of shop wordt tot in detail onder de loep genomen en gecorrigeerd en we kijken grondig naar je concurrenten. Is alles gedocumenteerd en in orde, dan wordt je content gecheckt.

Hiermee bedoelen we je teksten, afbeeldingen en video’s. Soms moet je het tekstschrijven of de fotografie uitbesteden of misschien kun je dit zelf, maar altijd zijn er verbeteringen mogelijk voor metatags, zoekwoorddichtheid en proof woorden, geolocatie en EXIF data, interne links, sitemap etc etc.

Content optimalisatie is een kwestie van gezond verstand, verplaatsen in je bedrijfstak, ervaring en testen, veel testen. Waar de ene website als SEO geoptimaliseerd kan worden beschouwd, heeft de andere website een totaal andere SEO benadering nodig.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan Netfort betekend dat je bij een bekwaam team SEO specialisten zit. Daarbij hebben wij geen geheimen; elke stap die we nemen kun je volgen, van content optimalisatie tot linkbuilding. En met onze online SEO monitoring en optimalisatie software heb je een professionele en intuïtieve SEO applicatie in handen waarmee je de laatste stand van zaken kunt checken.

Linkbuilding laten doen door Netfort

In de begindagen van het internet kon je een simpele, zelfs “geleende” tekst snel op de eerste pagina positioneren d.m.v. alleen linkbuilding. Het was een kwestie van zoveel mogelijk links laten verwijzen naar een pagina. De pagina met de meeste links won. Maar Google staat niet stil en heeft hiervan geleerd en het algoritme op alle punten bijgewerkt.

De zoekmachine manipuleren is niet meer mogelijk, of je moet het risico op een penalty durven te wagen. Een website laten ranken puur op links is er niet meer bij. Moderne SEO is sinds enkele jaren veel meer dan linkbuilding. Linkbuilding is een onderdeel van SEO en SEO laten doen door Netfort betekend dan ook dat je mag verwachten dat je goede links krijgt voor je pagina.

Google Stack

Gstack en Google Drive

Besteed je de SEO uit aan Netfort dan beginnen we soms met een Gstack. Dit zijn alle producten van Google geclusterd waarbij je links naar je website krijg met zeer hoge domain authority (DA) en page authority (PA).

De Google Stack heeft waarde van zichzelf om te kunnen ranken, maar de bedoeling hiervan is het verhogen van je (hoofd)website autoriteit in Google. Daarna zijn er nog enorm veel mogelijkheden met PBN links, tiered links, WEB 2.0 etc etc. Betere linkbuilding is niet mogelijk en hiermee heb je alles gedekt.

SEO uitbesteden?

Netfort

Industrieweg 11
8263AA Kampen
https://www.netfort.nl
info@netfort.nl
038-3338838

;