Wat kost SEO?

De vele voordelen van goede SEO zijn enorm en er zijn een aantal standaard punten waarmee SEO uitgevoerd kan worden. Toch zijn er grote verschillen in werkzaamheden waardoor de kosten van de verschillende SEO campagnes sterk variëren.

Gerelateerd:

Op de vraag “wat kost SEO” is geen eenduidig antwoord te geven, maar meestal betaal je tussen € 400,- en € 800,- per maand met een looptijd van enkele maanden. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van je wensen, verwachtingen, concurrentie, branche en (soort) website of -shop. Lees verder voor meer uitleg en het opvragen van prijzen bij Netfort.

Wat kost een SEO audit?

Wat kost SEO?
Websiteaudit

Een SEO audit is een onderzoek naar de kansen om met SEO hogere posities te krijgen in Google. Een (beknopte) SEO audit, SEO onderzoek of scan aanvragen en laten uitvoeren bij Netfort is (bijna) altijd gratis.

Ben je overtuigd van de meerwaarde van ons werk en ga je voor een SEO abonnement dan krijg je elke maand een gratis scan of audit. Dit betreft een zeer uitgebreid, geautomatiseerd onderzoek naar elk SEO aspect van je website. Denk hierbij aan het gebruik van goede metatags, aantal, soort en gebroken links, aantallen gebruikte woorden etc. etc..

De uitkomsten ervan kun je checken in je eigen persoonlijke online monitoring en optimalisatie tool. Daarbij krijg je gedetailleerde informatie over de fouten, en welke verbeteringen van toepassing kunnen zijn. Deze scan of audit krijg je tevens periodiek gratis in je mailbox.

Werkzaamheden die de kosten van SEO bepalen

Om een website volledig te optimaliseren voor hoge posities in Google zal er veel werk verzet moeten worden. De werkzaamheden zijn onder te verdelen in onsite en offsite. Onsite SEO is de techniek en de content, offsite is linkbuilding, social media optimization en bijvoorbeeld reputatie management.

Voorbeelden van werkzaamheden bij technisch-SEO zijn het optimaliseren van de link- en menustructuur, sitemaps, snelheid en het detecteren van gebroken links. Bij content-SEO wordt er hoofdzakelijk gewerkt aan teksten, afbeeldingen en video’s.

Tijdens de intake wordt een inschatting gemaakt van de te verwachten werkzaamheden, en de tijd die dit gemiddeld elke maand in beslag zal gaan nemen. Het is dus van belang om te weten voor hoe lang je de SEO aangaat. SEO uitsmeren over een langere tijd is beter voor Google, en je drukt daarmee de maandelijkse kosten.

Prijsopgave kosten SEO of website-optimalisatie

Om er achter te komen wat SEO voor jouw website(s) gaat kosten biedt Netfort een gratis SEO scan. Door middel van deze scan kunnen we zien hoe je website er technisch en inhoudelijk voorstaat, en wat de branche, de onderwerpen, de producten en diensten zijn die op je website behandeld worden.

Na deze SEO scan vertellen we je wat er globaal verbeterd kan worden en wat het gaat kosten mocht je de SEO aan ons uit willen besteden. Daarnaast krijg je gratis tips waarmee je direct zelf aan de slag kunt!

;