lokaal hoog in Google

Local SEO

Je website en bedrijfsvermelding hoog in Google Search en Maps (3-pack) met Google Local SEO. Hoge posities rondom je vestigingsplaats, en zelfs landelijk!

Bied je ook of zelfs uitsluitend lokaal of regionaal producten of diensten aan, dan is het van belang om gevonden te worden in de buurt van je vestigingsplaats. Maar hoe rank je hier nu hoger mee in Google? Met Local SEO van Netfort laat je al je concurrenten ver achter je.

Gevonden worden op zoekwoorden en zoekzinnen al dan niet in combinatie met plaatsnamen levert je veel klanten op. Hoog in Google Search, Google Maps en Google Local (Local 3-pack/ Google Mijn Bedrijf) is van het grootste belang voor elke onderneming.

Check ook de SEO tip verder op deze pagina!

Google Local SEO nodig?

Bij lokale of "local SEO" optimaliseren we bestaande pagina’s, en worden waar nodig nieuwe pagina’s ontwikkeld. Deze pagina’s worden gekoppeld aan je huidige of nog te maken Google Mijn Bedrijf pagina. Hiervoor doen we o.a. een uitgebreid zoekwoorden-onderzoek, maken we geoptimaliseerde teksten op SEO vriendelijke pagina’s en zorgen we voor een perfecte linkstructuur.

Hoog in Google Maps

Bij Google Local SEO blijven behaalde zoekwoorden posities van jou! Netfort werkt niet met zogenaamde gecodeerde landingpages waarbij de lokale posities verdwijnen zodra je niet meer betaalt. Je hebt zelf de volledige regie in handen. Daar verandert niets aan nadat onze Local SEO strategie beëindigd is en geldt voor zowel lokale SEO, landelijke SEO als internationale SEO werkzaamheden.

Effectieve Local SEO

Local SEO "on steroids"

Netfort M&I Kampen zorgt ervoor dat je bedrijf niet alleen lokaal op desktop computers wordt gevonden, maar zeker ook op mobiele apparaten. Wij zorgen voor de beste posities van je website en Google bedrijfsvermelding (GMB) in de zoekresultaten en Google Maps. Daarnaast krijg je bij ons een gratis Google Stack die je Google Local resultaten een flinke boost geeft; Google Local SEO on steroids!

Meer autoriteit met Google Local

Lokaal gevonden worden of Google Local SEO is erg belangrijk, ook voor bedrijven die niet afhankelijk zijn van klanten uit de regio. Een goede vindbaarheid met je website of je Google Mijn Bedrijf vermelding zorgt voor meer autoriteit en omzet.

SEO

Lokale zoekmachine optimalisatie

Hoog in Google komen in de lokale zoekresultaten van Google Maps of in de local 3-pack is in grote mate te beïnvloeden. Stap 1 is uiteraard de koppeling van je Google Mijn Bedrijf account met je website, en andersom. De volgende stap is het verhogen van de waarde (domain en page authority) van je website, het relevant maken van je webpagina's t.o.v. de te verwachten zoekopdrachten en het op de juiste manier inrichten van je Google Mijn Bedrijf pagina.

Heb je dit in orde dan rankt Google je op basis van 3 factoren:

 1. De relevantie van de zoekopdracht;
 2. De plek van waar de zoekopdracht wordt uitgevoerd;
 3. De naamsbekendheid of autoriteit van je bedrijf.

Relevantie van de zoekopdracht is afhankelijk van de content op je website en de informatie op je Google Mijn Bedrijf profiel. Dit is een wisselwerking. Als iemand zoekt naar een makelaar en hij bevindt zich in de binnenstad van je vestigingsplaats, dan zullen de meest belangrijke makelaars verschijnen. Dit zijn de makelaars die zich het dichtst in de buurt bevinden, en(/of) websites en GMB profielen hebben die het beste geoptimaliseerd zijn voor deze zoekopdracht.

Je bedrijf op Google

Zoekwoord + plaats is ook een belangrijke factor. Hierbij maakt het niet uit waar de zoeker zich bevindt. Zo staan wij al jaren in de top 3  van de Google Local 3-pack op onder andere "SEO Kampen" met 2 vermeldingen, te weten Netfort M&I en SEO24.nl. Dit is geen toeval, dit is het effect van zoekmachine optimalisatie.

Bekende bedrijven ranken vaak hoger in Google Maps en daarmee in de local 3-pack. Echt grote en bekende bedrijven en merken hoeven hiervoor niet zoveel moeite te doen. Google heeft in het algoritme verwerkt dat dergelijke bedrijven betrouwbaar zijn en dus voorrang verdienen. Heb jij niet zoveel naamsbekendheid maar wil je toch zichtbaar zijn in de lokale zoekopdrachten zorg dan dat je website en je GMB listing tot in de puntjes geoptimaliseerd zijn. Wat hierbij helpt zijn;

 1. De zoekwoorden die je gebruikt op je website en in GMB;
 2. De (embedded) links naar je GMB;
 3. Je reviews of beoordelingen;
 4. De domain en page authority van je website en individuele pagina's.

Heb je dit goed in orde dan kan Google niet meer om je heen en kom je hoog in Google Maps!

Advanced SEO tip!

Tot slot nog een bruikbare advanced SEO tip (of hack) om snel hoge posities te krijgen in Google Local met lokale SEO. Een volledig legale manier van ranken die maar weinig SEO bedrijven toepassen. Het betreft hier het insluiten van zoekwoorden in de Google Maps code;

 1. Zoek je bedrijfsnaam in Google;
 2. Klik op het kaartje rechtsboven met de rode marker;
 3. Klik (links) op "Delen";
 4. Kies voor tabblad "Kaart insluiten" en kopieer de code.

Nu je deze code hebt gekopieerd plak je hem naar kladblok, of rechtstreeks in de editor van je website. In deze code bevindt zich je bedrijfsnaam. In het voorbeeld van Netfort is dat Netfort%20Marketing%20%26%20ICT! Plaats nu tussen de laatste letter en het uitroepteken enkele relevante zoekwoorden en vergeet het %20 (spatie) teken niet. Voorbeeld: Netfort%20Marketing%20%26%20
ICT%20SEO%20webdesign%20Kampen! 

Zo simpel kan het zijn!

Ook een embedded map is een link. Met het toevoegen van zoekwoorden in deze link zoals omschreven bereik je veel meer relevantie. Plaats de hele code nu op je website en je zal merken dat je GMB vermelding stijgt in Google!

Local SEO Google Mijn Bedrijf

Linkbuilding met je Local GMB vermelding

Niet alleen de ingesloten map is een link. Ook de link die gebruikt wordt voor het delen is een gewone link waar je linkbuilding op kunt loslaten, om zo je lokale SEO te verbeteren. Om de link te vinden herhaal je bovengenoemde stappen, en kies je bij punt 4 voor tabblad "Een link verzenden". Deze link kun je kopiëren en gebruiken voor linkbuilding.

Vragen over lokale SEO?

Laat Netfort je helpen bij de vindbaarheid in je regio.

Voor een fractie van je marketingbudget helpt Netfort M&I Kampen je aan meer omzet met Google Local SEO.

Beoordelingen

Alle beoordelingen