lokaal hoog in Google

Verbeter je Local SEO en boost je zichtbaarheid in de regio

Je website en Google Mijn Bedrijf bedrijfsprofiel hoog in Google Zoeken en Maps (local 3-pack) met local SEO. Hoge posities in en rondom de vestigingsplaats van je bedrijf!

Bied je ook of zelfs uitsluitend lokaal of regionaal producten of diensten aan, dan is het van belang om gevonden te worden in de buurt van je vestigingsplaats. Maar hoe rank je hier nu hoger mee in Google? Met Local SEO van Netfort laat je al je concurrenten ver achter je.

Gevonden worden op zoekwoorden en zoekzinnen al dan niet in combinatie met plaatsnamen levert je veel klanten op. Hoog in Google Search, Google Maps en Google Local (Local 3-pack/ Google Mijn Bedrijf) is van het grootste belang voor elke onderneming.

Check ook de SEO tip verder op deze pagina!

Local SEO-strategie verbeteren?

Bij lokale of "local SEO" optimaliseren we bestaande pagina’s, en worden waar nodig nieuwe pagina’s ontwikkeld. Deze pagina’s worden gekoppeld aan je huidige of nog te maken Google Mijn Bedrijf pagina. Hiervoor doen we o.a. een uitgebreid zoekwoorden-onderzoek, maken we geoptimaliseerde teksten op SEO vriendelijke pagina’s en zorgen we voor een perfecte linkstructuur.

Transparante Google local optimalisatie

Bij Google Local SEO blijven behaalde zoekwoorden posities van jou! Netfort werkt niet met zogenaamde gecodeerde landingpages waarbij de lokale Google posities verdwijnen zodra je niet meer betaalt. Je hebt zelf de volledige regie in handen. Daar verandert niets aan nadat onze lokale SEO strategie beëindigd is. Dit geldt voor zowel lokale, landelijke als internationale SEO werkzaamheden.

Effectieve Local SEO

Succes met local SEO

Netfort M&I Kampen zorgt ervoor dat je bedrijf niet alleen lokaal op desktop computers wordt gevonden, maar zeker ook op mobiele apparaten. Wij zorgen voor de beste posities van je website en Google bedrijfsvermelding (GMB) in de zoekresultaten en Google Maps. Daarnaast krijg je bij ons gratis links die je Google Local resultaten een flinke boost geeft; Google Local SEO on steroids!

Meer autoriteit met Google Local

Lokaal gevonden worden of Google Local SEO is erg belangrijk, ook voor bedrijven die niet afhankelijk zijn van klanten uit de regio. Een goede vindbaarheid met je website en je Google Mijn Bedrijf vermelding zorgt voor meer autoriteit en dus omzet.

SEO

Het optimaliseren van je lokale zoekwoordenstrategie

Hoog in Google ranken in de lokale zoekresultaten van Google Zoeken, Google Maps of in de local 3-pack is in grote mate te beïnvloeden. Stap 1 is uiteraard de koppeling van je Google bedrijfsprofiel of "Google Mijn Bedrijf" account met je website, en andersom. De volgende stap is het verhogen van de waarde (domain en page authority) van je website, het relevant maken van je webpagina's t.o.v. de te verwachten zoekopdrachten en het op de juiste manier inrichten van je Google bedrijfsprofiel.

Heb je dit in orde dan rankt Google je op basis van 3 factoren:

 1. De relevantie van de zoekopdracht;
 2. De plek van waar de zoekopdracht wordt uitgevoerd;
 3. De naamsbekendheid of autoriteit van je bedrijf.

Relevantie van de zoekopdracht is afhankelijk van de content op je website en de informatie op je Google bedrijfsprofiel. Dit is een wisselwerking. Als iemand zoekt naar een marketeer en hij bevindt zich in de binnenstad van je vestigingsplaats, dan zullen de meest belangrijke marketingbureaus verschijnen. Dit zijn de bureaus die zich het dichtst in de buurt bevinden, en(/of) websites en Google bedrijfsprofielen hebben die het beste geoptimaliseerd zijn voor deze zoekopdracht.

Zie ook: Wat doet SEO voor je bedrijf?

Je bedrijfsprofiel goed vindbaar

Je Google bedrijfsprofiel goed vindbaar

Zoekwoord + plaats is ook een belangrijke factor. Hierbij maakt het niet uit waar de zoeker zich bevindt. Zo staan wij al jaren in de top 3  van de Google Local 3-pack op onder andere "SEO Kampen" met 2 vermeldingen, te weten Netfort M&I en SEO24.nl. Dit is geen toeval, dit is het effect van zoekmachine optimalisatie.

Bekende bedrijven ranken vaak hoger in Google Maps en daarmee in de local 3-pack. Echt grote en bekende bedrijven en merken hoeven hiervoor niet zoveel moeite te doen. Google heeft in het algoritme verwerkt dat dergelijke bedrijven betrouwbaar zijn en dus voorrang verdienen. Heb jij niet zoveel naamsbekendheid maar wil je toch zichtbaar zijn bij lokale zoekopdrachten zorg dan dat je website en je GMB-listing of Google bedrijfsprofiel tot in de puntjes geoptimaliseerd zijn. Wat hierbij helpt zijn;

 1. De zoekwoorden die je gebruikt op je website en in je Google bedrijfsprofiel;
 2. De (embedded) links naar je bedrijfsprofiel;
 3. Je reviews of beoordelingen;
 4. De domain en page authority van je website en individuele pagina's.

Heb je dit goed in orde dan kan Google niet meer om je heen en kom je hoog in Google Maps en Google Zoeken!

Local SEO tip (advanced)!

Tot slot nog een bruikbare advanced SEO tip (of hack) om snel hoge posities te krijgen in Google Local met lokale SEO. Een volledig legale manier van ranken die maar weinig SEO bedrijven toepassen. Het betreft hier het insluiten van zoekwoorden in de Google Maps code;

 1. Zoek je bedrijfsnaam in Google;
 2. Klik op het kaartje rechtsboven met de rode marker;
 3. Klik (links) op "Delen";
 4. Kies voor tabblad "Kaart insluiten" en kopieer de code.

Nu je deze code hebt gekopieerd plak je hem naar kladblok, of rechtstreeks in de editor van je website. In deze code bevindt zich je bedrijfsnaam. In het voorbeeld van Netfort is dat Netfort%20Marketing%20%26%20ICT!
Plaats nu tussen de laatste letter (T) en het uitroepteken (!) enkele relevante zoekwoorden en vergeet het %20 spatie-teken niet. Voorbeeld: Netfort%20Marketing%20%26%20
ICT%20SEO%20webdesign%20Kampen! 

Zo simpel kan het zijn!

Ook een embedded map of ingesloten kaartje is een link. Met het toevoegen van zoekwoorden in deze link zoals omschreven bereik je veel meer relevantie. Plaats nu de hele code op je website en je zal merken dat je bedrijfsprofiel stijgt in Google!

Local SEO Google Mijn Bedrijf

Je Google bedrijfsprofiel en linkbuilding

Niet alleen de ingesloten map is een link. Ook de link die gebruikt wordt voor het delen is een gewone link waar je linkbuilding op kunt loslaten, om zo je lokale SEO te verbeteren. Om de link te vinden herhaal je bovengenoemde stappen, en kies je bij punt 4 voor tabblad "Een link verzenden". Deze link kun je kopiëren en gebruiken voor linkbuilding.

Vragen over Google local SEO?

Laat Netfort je helpen bij de vindbaarheid in je regio.

Voor een fractie van je marketingbudget helpt Netfort M&I Kampen je aan meer omzet.

Beoordelingen

Alle beoordelingen