Kun je SEO zelf doen?

Ja, SEO kun je zelf doen! Of dit een aanrader is zul je voor jezelf moeten beslissen. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines verschijnt. Zelf doen, of intern laten oppakken door een medewerker is in veel gevallen zeer goed mogelijk. Met de juiste instelling, kennis en voldoende tijd kom je een heel eind.

Ben je echter niet bekend met SEO, of heb je niet veel tijd om er aandacht aan te besteden laat het dan over aan de professionals van Netfort!

Als je zelf aan de slag wilt gaan met SEO zijn hier een aantal stappen die je kunt volgen:

  • Zoek relevante zoekwoorden en zinnen: Bedenk welke zoekwoorden en zinnen mensen gebruiken om naar producten of diensten te zoeken die jij aanbiedt. Gebruik bijvoorbeeld de Google Keyword Planner om ideeën op te doen.
  • Voeg deze zoekwoorden en zinnen op de juiste manier toe aan je website: Voeg ze toe aan de titels en beschrijvingen van je webpagina’s, aan de kopteksten en aan de tekst op de pagina’s zelf.
  • Maak gebruik van interne links om de verschillende pagina’s op je website met elkaar te verbinden. Dit helpt zoekmachines om je website beter te begrijpen en te indexeren.
  • Zorg ervoor dat je website interessante, relevante en unieke content bevat. Zoekmachines geven voorkeur aan websites die regelmatig nieuwe en waardevolle informatie publiceren.
  • Zorg voor een goede gebruiksvriendelijkheid: Maak je website gemakkelijk te gebruiken op desktop-, tablet- en mobiele apparaten. Google geeft de voorkeur aan websites die gemakkelijk te gebruiken zijn voor mensen.
  • Maak gebruik van sociale media om je content te delen en om in contact te komen met je doelgroep. Dit kan ook helpen om de autoriteit van je website te verhogen.

Dit zijn enkele belangrijke basis werkzaamheden die je kunt aanpakken als je zelf SEO wil doen voor je website. Houd er rekening mee dat het (veel) tijd kan kosten om resultaten te zien. Het optimalisatieproces is voortdurend aan verandering onderhevig is, dus het is belangrijk om tussentijds bij te blijven met de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Als aanvulling hierop wil ik je wijzen op buikbare informatie van Google zelf. Ga naar deze pagina om te lezen wat Google schrijft over SEO.