Belangrijke SEO plugins voor je WordPress website

Bijgewerkt op juni 17, 2022 by Tonny Duiveman

Het alternatief voor Magento is WordPressWordPress is out of the box een prima CMS systeem waarmee we als webdesigners relatief eenvoudig websites kunnen maken. Daarbij is de leercurve voor jou als eindgebruiker ook nog eens redelijk eenvoudig.

Met het gemak van het werken aan een Word document maak je zelf eenvoudig pagina’s en blogberichten. Maar nu komt het stukje extra; hoe maak je jouw website beter voor Google SEO, sneller, welke mogelijkheden zijn er voor updates, welke plugins zijn er voor het maken van een goede sitemap en hoe herken ik veel te grote afbeeldingen?

Een WordPress website gemaakt door Netfort bevat plugins die voor jou bedrijfswebsite belangrijk zijn. Daarnaast houden we rekening met plugins en instellingen die in je voordeel werken bij WordPress SEO werkzaamheden.

Hieronder tref je een opsomming van de beste plugins die we standaard gebruiken voor een SEO geoptimaliseerde en gebruiksvriendelijke WordPress website, of waar je zelf gebruik van kunt maken als extra toevoeging voor een bepaalde functionaliteit.

Plugin voor sitemaps: Yoast SEO

De plugin van Yoast stelt je in staat om een prima sitemap te maken. Gebruik hem eventueel ook voor je meta-title en meta-description maar nergens anders voor. Zo voegt “SEO Score” niks toe en is dit onderdeel voor SEO verwarrend en overbodig.

Aan je sitemap voeg je pagina’s, blogberichten, categorieën en producten toe waarvan jij denkt dat ze opgenomen of geïndexeerd dienen te worden door Google. Hou er rekening mee dat Google niet houdt van “low quality content”. Dit betekend dat je bijvoorbeeld de “Tag” of “Author” sitemap niet wil toevoegen.

Ben je zelf handig met instellingen, wil je een overcomplete SEO plugin en weet je wat je doet? Ga dan eens aan de slag met Rank Math. Rank Math is uitgebreider dan Yoast, maar dit kan ook een valkuil zijn; bij foute instellingen kunnen de posities van je WordPress site zakken in Google!

WordPress plugin WP Fastest Cache

WordPress plugin WP Fastest Cache

Cache: WP Fastest Cache

WP Fastest Cache is een eenvoudige WordPress cache plugin die je website (frontend en backend) een stuk sneller maakt. Je bezoeker kan snel je webpagina’s openen en voor jou is de laadtijd bij het bewerken en opslaan aanzienlijk korter. Deze plugin werkt out of the box perfect en het instellen is erg eenvoudig; een paar hokjes aanvinken en klaar!

Heb je wat meer ervaring met het configureren plugins dan zou je Hummingbird kunnen proberen. Officieel heet deze plugin “Hummingbird – Speed up, Cache, Optimize Your CSS and JS”. De configuratie van deze plugin is minder eenvoudig dan WP Fastest Cache, maar eenmaal goed ingesteld is het een zegen voor grote, zware en van zichzelf trage websites. Wij gebruiken hem voornamelijk voor de omvangrijkere WordPress met WooCommerce webshops.

Wil je het helemaal professioneel aanpakken overweeg dan WP Rocket. Deze cache plugin is niet gratis, maar de beste en de meest uitgebreide cache plugin van dit moment.

WordPress plugin voor afbeeldingen: Imsanity

Een traag werkende WordPress website is slecht voor je bezoekers en je Google posities. Een van de belangrijkste oorzaken is te grote afbeeldingen. Imsanity is een plugin die je hierbij helpt. Je kunt de maximale afmeting van de afbeeldingen instellen, en vervolgens de plugin laten zoeken naar afbeeldingen die te groot zijn. Uit de lijst met te grote afbeeldingen vink je aan welke afbeeldingen je wil verkleinen en de plugin doet de rest.

Plugin voor delen: Easy Social Share Buttons for WordPress

Deze social share plugin zorgt voor mooie social media knoppen waarmee je eenvoudig content kunt delen. Social media helpen je niet meteen met SEO en dus aan goede posities in Google, maar het kan wel zorgen voor meer zichtbaarheid en daarmee bezoekers. En hoe meer bezoekers en time-on-site, hoe hoger Google de waarde van je content inschat. Hierdoor zal Google je pagina hogere posities geven in de zoekresultaten.

Blijf wel letten op de snelheid van je website. Social share plugins kunnen zorgen voor vertraging van je WordPress website.

Tawk.to Live Chat

Zoals gezegd werkt het goed voor SEO als mensen langer op je website blijven. Daarmee geef je het signaal aan de zoekmachine dat de website interessant genoeg is om door te lezen. Door gebruik te maken van Live Chat kun je de time-one-site en de betrokkenheid van je bezoekers verhogen. Met Tawk.to Live Chat WP plugin kun je meerdere website chats beheren vanuit een enkele admin omgeving.

WordPress plugin voor updates: MainWP

Voor SEO en de werking van je website is het belangrijk om zo up to date mogelijk te zijn. Heb je een aantal WordPress websites in beheer dan kan het lastig zijn om telkens weer de vele updates door te voeren. Met MainWP kun je dit doen vanaf een enkele website. Installeer de plugin op een website en koppel eenvoudig de overige websites door gebruik te maken van de plugin MainWP Child.

Is alles duidelijk?

Goede posities in Google krijg je niet door het installeren van plugins, maar de juiste plugins kunnen je wel helpen met je algehele SEO inspanningen. Genoemde WordPress plugins zijn eenvoudig te vinden in, en te installeren vanuit het beheergedeelte (site.nl/wp-admin) van je website.

Heb je vragen over plugins of SEO, neem dan geheel vrijblijvend contact op:

Netfort Marketing & ICT
E. info@netfort.nl
T. 038-3338838

Over Netfort

Wij zijn een full service marketingbureau gespecialiseerd in SEO en webdesign.

Contactgegevens

Wij leveren professionele SEO en bouwen websites en webshops voor de hoogste posities in Google. Stel geheel vrijblijvend je vraag.

Klantbeoordelingen

Super bedrijf!

Ben geholpen met een eigen website. Communicatie over en weer top, staan altijd voor je klaar en alles naar mijn wensen geregeld!!!
JoAnna - Hoogeveen

Meer blogberichten

Bekijk ze allemaal