WordPress, gebruiksvriendelijk en veilig

Bijgewerkt op juni 17, 2022 by Tonny Duiveman

WordPress

Je bent toe aan een nieuwe website? Netfort maakt al jarenlang nieuwe websites met het open source CMS systeem WordPress. Tot het besluit om WordPress te gebruiken zijn we gekomen na het testen van een groot aantal CMS systemen waarmee websites gemaakt kunnen worden.

Het uitgangspunt is altijd geweest het gebruiksgemak voor onze klanten, frequentie en soort (beveiligings-) updates van de ontwikkelaar, mogelijkheden voor uitbreidingen en SEO vriendelijkheid. Tot op dit moment hebben we geen CMS systeem aangetroffen die gelijkwaardig is aan het gebruiksvriendelijke WordPress.

Grote ontwikkelgemeenschap

WordPress is een CMS systeem met een grote ontwikkelgemeenschap (community). Beveilings en performance updates volgen elkaar snel op. Hierdoor blijft een website gebouwd met WordPress veilig, snel en blijft het werken met dit CMS systeem een feest (ook voor gebruikers met een laag nerd-gehalte).

WordPress uitbreiden met plugins

Omdat er enorm veel WordPress websites online zijn, en nog gebouwd zullen worden, is het voor ontwikkelaars een uitdagende markt. Voor de meest uiteenlopende wensen is een enorm aantal uitbreidingen (plugins) te vinden. Voor sommige plugins moet betaald worden, maar het overgrote deel is gewoon gratis te downloaden en vanuit de backend te installeren.

En werkelijk ALLES kan naar wens aangepast worden. Eenvoudige aanpassingen kun je zelf doorvoeren. Denk hierbij aan pagina’s aanmaken, afbeeldingen toevoegen, een slideshow maken of zelf een product toevoegen aan je WooCommerce webshop. Voor zaken die je zelf niet kunt aanpassen kun je bij ons terecht.

WordPress is zoekmachine (SEO) vriendelijk

We zouden Netfort niet zijn als we het onderwerp SEO zouden overslaan. WordPress heeft altijd een goede gebruikerservaring centraal gezet voor zowel de ontwikkelaar als de bezoeker. Daarom is het systeem lekker snel en gebruiksvriendelijk.

Daarnaast zijn er honderden plugins te gebruiken die de vindbaarheid in zoekmachines kunnen verhogen. “Kunnen”, omdat gevonden worden in zoekmachines niet afhankelijk is van plugins. Plugins zijn slechts het gereedschap. Gevonden worden in zoekmachines is anno nu een vak apart. Een vak waar Netfort van oudsher in is gespecialiseerd!

Joomla of WordPress?

In het verleden werkten we bij Netfort voornamelijk met Joomla. Ook Joomla is een gebruiksvriendelijk CMS systeem met een grote ontwikkelgemeenschap. Echter is Joomla de laatste jaren sterk achterop geraakt ten opzichte van WordPress. Met Joomla 3 (momenteel versie 3.9.28, juli 2021) is een grote inhaalslag gemaakt. De grootste vooruitgang zit hem in de systeemupdates. Deze zijn nu net als bij WordPress via de backend (het beheergedeelte) eenvoudig door te voeren.

Nieuwe websites worden door Netfort indien wenselijk ook nog gemaakt in Joomla, maar we proberen waar mogelijk WordPress te gebruiken. Uiteraard worden bestaande Joomla websites nog wel door ons onderhouden.

Over Netfort

Wij zijn een full service marketingbureau gespecialiseerd in SEO en webdesign.

Contactgegevens

Wij leveren professionele SEO en bouwen websites en webshops voor de hoogste posities in Google. Stel geheel vrijblijvend je vraag.

Klantbeoordelingen

Super bedrijf!

Ben geholpen met een eigen website. Communicatie over en weer top, staan altijd voor je klaar en alles naar mijn wensen geregeld!!!
JoAnna - Hoogeveen

Meer blogberichten

Bekijk ze allemaal