Waarom moderne SEO onmisbaar is voor elke branche!

  • januari 9, 2023
  • SEO

Bijgewerkt op maart 13, 2024 by Tonny Duiveman

Het belang van SEO inzien is de eerste stap naar meer omzet en groei van je bedrijf. In dit bericht zal ik uitleggen waarom ondernemers en marketeers moderne, advanced SEO moeten inzetten om succesvol te worden én te blijven!

Meer weten over SEO?

Netfort M&I
Stoomstraat 1a, 8263 AT Kampen (NL)
Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.30 – 17.00 uur.
Tel. 038-3338838
E-mail algemeen: info@netfort.nl
E-mail Tonny (SEO): tonny@netfort.nl

Een moderne SEO-strategie help bedrijven groeien

Bij veel marketingstrategieën wordt zeer succesvol gebruik van zoekmachines zoals Google. Volgens rapporten is ongeveer 63% van het websiteverkeer en 65% van verkoop via de website afkomstig van betaalde en organische zoekopdrachten.

Organisch zoeken (SEO) komt op de tweede plaats na betaald zoeken, met een conversieratio van 2,8%. SEO heeft dus ook een betere conversie dan sociale media en bijvoorbeeld e-mailmarketing. Daarnaast zorgt SEO er direct en indirect voor dat je kosten bespaard op adverteren.

Meer dan 60 procent van de wereldbevolking maakt dagelijks gebruik van het internet. Google krijgt hierbij dagelijks zo’n 3,5 miljard zoekopdrachten. Bij een SEO-strategie is een gedegen zoekwoordenonderzoek naar soorten en aantallen een van de beste manieren om hoog te raken en nieuwe klanten te werven. Zoekopdrachten worden gebruikt bij aankoopbeslissingen op korte en lange termijn, en bij het gebruik van de beste zoekwoorden kom je hoog in Google en krijg je de meeste omzet.

Helderheid over zoekopdrachten biedt bruikbare informatie om te komen tot de beste zakelijke beslissingen. Het helpt je om te achterhalen wie je potentiële klanten zijn en wat ze zoeken.

Waarmee moet je rekening houden als je met SEO aan de slag wilt gaan?

SEO strategie bepalen
SEO strategie bepalen

Hoog in Google ranken en meer bezoekers krijgen omvat een groot scala aan marketing activiteiten. Wil jij je bedrijf laten groeien hou dan rekening met de volgende aspecten van SEO:

1. Het Google algoritme

De algoritme van Google wordt steeds intelligenter en groeit door. De inhoud van een website in zijn geheel is tegenwoordig de grootste ranking factor. De E-A-T (Expertise, Authority, Trust) van een website en de content op pagina’s is wat de kwaliteit bepaalt en waar de pagina’s op scoren in de zoekresultaten. In het verleden lag de focus uitsluitend op het verzamelen van backlinks en het maken van landingpages. Tegenwoordig komt er veel meer bij kijken om hoog in Google te eindigen.

2. Nietsontziende Google updates

Veel bedrijven hebben van de ene op de andere dag enorme hoeveelheden verkeer, leads en inkomsten verloren vanwege eerdere Google-updates, zoals de Penguin- en Panda-updates, en de zeer recente grote core update. Met onze kennis van Advanced SEO en lange-termijn strategieën hebben we grote positiedalingen helpen voorkomen als gevolg van Google updates, die de zoekresultaten regelmatig overhoop halen.

3. Contentmarketing en onpage SEO

Gebruikers moeten een goede “user experience” krijgen wanneer ze je website bezoeken. Dit levert op den duur goede rankings en verkeer op. De concurrentie is slechts een klik verwijderd, dus content-marketing is een belangrijk onderdeel van moderne zoekmachine optimalisatie. Content die voldoet aan de behoeften en zoekintentie van gebruikers zal sterke backlinks en relevant verkeer opleveren.

4. SEO tools

Marketingautomatisering, SEO-tools en plugins kunnen je helpen om de CRO (conversieoptimalisatie) te verbeteren. Het helpt bijvoorbeeld om effectieve landingspagina’s maken die zullen zorgen voor een toename van de directe verkoop of de salesfunnel. Deze tools zijn meestal ook goed bruikbaar voor zoekwoordenonderzoek, en om te checken en welke inhoud het best presteert.

5. Realistische tijdlijnen

Bij Netfort is gebleken dat het – zeker bij nieuwe websites – tussen de vier en twaalf maanden duurt om voldoende organisch verkeer te krijgen op elke pagina van je site. Je website of webshop heeft constante optimalisatie nodig die in lijn ligt met de doelstellingen van je bedrijf, en wat de markt vraagt.

Heb je zelf intern SEO medewerkers, dan nog is het is raadzaam om SEO-consultants te raadplegen, al is het maar voor een frisse kijk of een second-opinion.

Als onderdeel van onze SEO diensten werkt Netfort M&I samen met andere bedrijven voor de beste resultaten. Denk hierbij aan tekstschrijvers, linkbuilders en programmeurs.

Zoekgegevens zijn in de loop van de tijd geëvolueerd

Op Google worden dagelijks een kleine 4 miljard (schatting: 3.5 miljard) zoekopdrachten uitgevoerd en dat aantal stijgt nog steeds. Gegevens die worden verkregen uit het zoekgedrag van internetgebruikers zijn van cruciaal belang voor het nemen van de juiste beslissingen op het gebied van marketing. Deze gegevens helpen je bij het inrichten en aanpassen van je website. Je website afstemmen op wat mensen zoeken en op de nieuwste ontwikkelingen zorgt ervoor dat je voor nu en in de toekomst voldoende omzet behaalt en groeit.

Vanwege jarenlange ervaring in marketing biedt Netfort volledige effectieve “Advanced SEO” strategieën. Met behulp van onze expertise, consulting en volledig inzichtelijke rapporten laten we zien dat hoog ranken altijd mogelijk is!

SEO specialist nodig?

Overweeg je SEO voor je website? Laat Netfort je website scannen op de belangrijkste punten!

SEO als onmisbare marketingstrategie

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is een belangrijk onderdeel van online marketing. Het doel van SEO, waaronder local SEO, is om ervoor te zorgen dat een website goed gevonden wordt door zoekmachines, zoals Google. Als een website goed gevonden wordt, kan dit leiden tot meer bezoekers en dus mogelijk ook meer omzet voor het bedrijf dat de website bezit.

Er zijn verschillende manieren waarop een website geoptimaliseerd kan worden voor zoekmachines. Een belangrijk aspect is het gebruik van zoekwoorden, ook wel keywords genoemd. Dit zijn woorden of zinnen die vaak gebruikt worden door mensen wanneer ze iets zoeken op het internet. Door deze zoekwoorden op een slimme manier te gebruiken in de teksten op een website, kan de website beter gevonden worden door zoekmachines.

Een ander belangrijk aspect van SEO is de structuur van de website. Zoekmachines hebben moeite met het begrijpen van flash-bestanden of andere media die niet tekstueel zijn. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de structuur van de website duidelijk is en dat de teksten op een logische manier georganiseerd zijn. Dit helpt zoekmachines om de website beter te begrijpen en dus beter te kunnen indexeren.

Daarnaast kan de snelheid van een website ook van invloed zijn op de positie in de zoekresultaten. Als een website langzaam laadt, kan dit leiden tot minder bezoekers en een lagere positie in de zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat een website snel laadt, zodat bezoekers niet afgeleid raken en de website vroegtijdig verlaten.

Een andere factor waarmee rekening gehouden moet worden, is de gebruiksvriendelijkheid van de website. Als een website moeilijk te navigeren is of als bezoekers moeite hebben om de gewenste informatie te vinden, kan dit leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat een website gebruiksvriendelijk is en dat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken.

Ten slotte kan ook de autoriteit van een website van invloed zijn op de positie in de zoekresultaten. Als een website veel links van andere, goed gerespecteerde websites heeft, kan dit aantonen dat de website autoritair is

Is er nog meer waar rekening mee gehouden moet worden?

Ja, er zijn nog meer factoren waarmee rekening gehouden moet worden bij SEO. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om ervoor te zorgen dat de website mobielvriendelijk is. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om te zoeken op het internet en als een website niet goed werkt op mobiele apparaten, kan dit leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten.

Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor relevante en unieke meta-tags en titels. Deze tags en titels worden getoond in de zoekresultaten en kunnen bezoekers helpen om te beslissen of ze naar een bepaalde website willen gaan. Als de meta-tags en titels relevant en uniek zijn, kunnen ze helpen om de website beter te laten scoren in de zoekresultaten.

Waar ook rekening mee gehouden moet worden, is de gebruikte URL-structuur. Zoekmachines geven de voorkeur aan duidelijke en logische URLs die aangeven wat de gebruiker op een bepaalde pagina kan verwachten. Het gebruik van relevante en betekenisvolle URLs kan dus ook van invloed zijn op de positie in de zoekresultaten.

Tot slot kan ook de manier waarop een website gedeeld wordt op sociale media van invloed zijn op de positie in de zoekresultaten. Als een website veel gedeeld wordt op sociale media, kan dit aantonen dat de website relevant en interessant is voor bezoekers. Dit kan leiden tot een betere positie in de zoekresultaten.

Dit artikel is geschreven door SEO specialist Tonny Duiveman.

Over Netfort

Wij zijn een full service marketingbureau gespecialiseerd in SEO en webdesign.

Contactgegevens

Wij leveren professionele SEO en bouwen websites en webshops voor de hoogste posities in Google. Stel geheel vrijblijvend je vraag.

Klantbeoordelingen

Super bedrijf!

Ben geholpen met een eigen website. Communicatie over en weer top, staan altijd voor je klaar en alles naar mijn wensen geregeld!!!
JoAnna - Hoogeveen

Meer blogberichten

Bekijk ze allemaal