Waarom moderne SEO onmisbaar is voor elke branche!

 • augustus 18, 2022
 • SEO

Het belang van SEO inzien is de eerste stap voor meer omzet en groei van je bedrijf. In dit bericht zal ik uitleggen waarom ondernemers en marketeers SEO moeten inzetten om succesvol te worden én te blijven!

Een goede SEO-strategie help bedrijven groeien

Bij veel marketingstrategieën wordt zeer succesvol gebruik van zoekmachines zoals Google. Volgens rapporten is ongeveer 63% van het websiteverkeer en 65% van verkoop via de website afkomstig van betaalde en organische zoekopdrachten.

Organisch zoeken (SEO) komt op de tweede plaats na betaald zoeken, met een conversieratio van 2,8%. SEO heeft dus ook een betere conversie dan sociale media en bijvoorbeeld e-mailmarketing. Daarnaast zorgt SEO er direct en indirect voor dat je kosten bespaard op adverteren.

Meer dan 60 procent van de wereldbevolking maakt dagelijks gebruik van het internet. Google krijgt hierbij dagelijks zo’n 3,5 miljard zoekopdrachten. Bij een SEO-strategie is een gedegen zoekwoordenonderzoek naar soorten en aantallen een van de beste manieren om hoog te raken en nieuwe klanten te werven. Zoekopdrachten worden gebruikt bij aankoopbeslissingen op korte en lange termijn, en bij het gebruik van de beste zoekwoorden kom je hoog in Google en krijg je de meeste omzet.

Helderheid over zoekopdrachten biedt bruikbare informatie om te komen tot de beste zakelijke beslissingen. Het helpt je om te achterhalen wie je potentiële klanten zijn en wat ze zoeken.

Hou hier rekening mee als je met SEO aan de slag wilt gaan

SEO strategie bepalen
SEO strategie bepalen

Hoog in Google ranken en meer bezoekers krijgen omvat een groot scala aan marketing activiteiten. Wil jij je bedrijf laten groeien hou dan rekening met de volgende aspecten van SEO:

Het Google algoritme

De algoritme van Google wordt steeds intelligenter en groeit door. De inhoud van een website in zijn geheel is tegenwoordig de grootste ranking factor. De E-A-T (Expertise, Authority, Trust) van een website en de content op pagina’s is wat de kwaliteit bepaalt en waar de pagina’s op scoren in de zoekresultaten. In het verleden lag de focus uitsluitend op het verzamelen van backlinks en het maken van landingpages. Tegenwoordig komt er veel meer bij kijken om hoog in Google te komen.

Harde Google updates

Vele bedrijven hebben van de ene op de andere dag enorme hoeveelheden verkeer, leads en inkomsten verloren vanwege eerdere Google-updates, zoals de Penguin- en Panda-updates. Met onze kennis van Advanced SEO en lange-termijn strategieën hebben we grote positiedalingen helpen voorkomen als gevolg van Google Core Updates, die de zoekresultaten regelmatig overhoop halen.

Contentmarketing en onpage SEO

Gebruikers moeten een goede “user experience” krijgen wanneer ze je website bezoeken. Dit levert op de lange termijn goede rankings en verkeer op. De concurrentie is slechts een klik verwijderd, dus content-marketing is een belangrijk onderdeel van moderne zoekmachine optimalisatie. Content die voldoet aan de behoeften en zoekintentie van gebruikers zal sterke backlinks en relevant verkeer opleveren.

SEO tools

Marketingautomatisering, SEO-tools en plugins helpen elke onderneming om de CRO (conversieoptimalisatie) te verbeteren. Het helpt je om effectieve landingspagina’s maken die zullen zorgen voor een toename van de directe verkoop of de salesfunnel. Deze tools zijn meestal ook goed bruikbaar voor zoekwoordenonderzoek, en om te checken en welke inhoud het best presteert.

Realistische tijdlijnen

Bij Netfort is gebleken dat het – zeker bij nieuwe websites – tussen de vier en twaalf maanden duurt om voldoende organisch verkeer te krijgen op elke pagina van je site. Zie het meer als een een marathon dan een sprint. Je website of webshop heeft constante optimalisatie nodig die in lijn ligt met de doelstellingen van je bedrijf, en wat de markt vraagt.

Heb je zelf intern SEO medewerkers, dan nog is het is raadzaam om SEO-consultants te raadplegen, al is het maar voor een frisse kijk of een second-opinion.

Als onderdeel van onze SEO diensten werkt Netfort M&I samen met andere bedrijven voor de beste resultaten. Denk hierbij aan tekstschrijvers, linkbuilders en programmeurs.

Zoekgegevens zijn in de loop van de tijd geëvolueerd

Op Google worden dagelijks een kleine 4 miljard (schatting: 3.5 miljard) zoekopdrachten uitgevoerd en dat aantal stijgt. Gegevens die worden verkregen uit het zoekgedrag van internetgebruikers zijn van cruciaal belang voor het nemen van de juiste zakelijke beslissingen. Dit onderzoek helpt bij het inrichten en aanpassen van je website. Je website afstemmen op wat mensen zoeken en op de nieuwste ontwikkelingen zorgt ervoor dat je voor nu en in de toekomst voldoende omzet behaalt en groeit.

Vanwege jarenlange ervaring in marketing biedt Netfort volledige effectieve “Advanced SEO” strategieën. Met behulp van onze expertise, consulting en volledig inzichtelijke rapporten laten we zien dat hoog ranken altijd mogelijk is!

SEO specialist nodig?

Overweeg je SEO voor je website? Laat Netfort je website scannen op de belangrijkste punten!

  Over Netfort

  Wij zijn een full service marketingbureau gespecialiseerd in SEO en webdesign.

  Contactgegevens

  Wij leveren professionele SEO en bouwen websites en webshops voor de hoogste posities in Google. Stel geheel vrijblijvend je vraag.

  Klantbeoordelingen

  Super bedrijf!

  Ben geholpen met een eigen website. Communicatie over en weer top, staan altijd voor je klaar en alles naar mijn wensen geregeld!!!
  JoAnna - Hoogeveen

  Meer blogberichten

  Bekijk ze allemaal