Alternatief voor Magento: Van Magento naar WordPress

Bijgewerkt op maart 20, 2024 by Tonny Duiveman

van magento naar wordpress | aternatief voor magento

WordPress als alternatief voor Magento

Bij veel ondernemers is er twijfel over Magento ontstaan. Gaan we uitbreiden naar versie 2 en gaan we de nieuwe software gebruiken? Gaan we op zoek naar nieuwe software-developers of ontwikkelaars of gaan we op zoek naar een alternatief voor Magento?

Magento 1.9 is gestopt per 1 juni 2020 en een logisch alternatief is de overstap naar de nieuwe Magento versie 2 met een upgrade of migratie. Dit betekend een hoop rompslomp, kosten en wellicht verlies van posities in Google als de transitie niet goed wordt begeleid.

Gelukkig is er een alternatief voor Magento; WordPress met WooCommerce! Netfort kan de volledige Magento database exporteren, en weer importeren in WordPress zodat alle producten, prijzen, product-filters en afbeeldingen behouden blijven en netjes worden weergegeven.

Het migreren van Magento naar WordPress is voor sommige ondernemers die al Magento 2 gebruiken ook een goed alternatief. De leercurve van WordPress is vele malen eenvoudiger dan die van Magento 2 waardoor je nu eindelijk zelf alles in de hand hebt. Je eigen categorieën en producten plaatsen en aanpassen is met deze overstap kinderspel. Zelf uitvogelen hoe WordPress werkt is eenvoudig, maar hierbij krijg je uiteraard ook onbeperkt ondersteuning van Netfort. Daarnaast zijn de kosten voor onderhoud en hosting veel lager.

Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met ons op:

T. 0383338838
E. info@netfort.nl

Hieronder de case study “Van Magento naar WordPress” van een van onze klanten.

Uitgangspunt: een alternatief voor Magento

Voor Laminaatheld.nl heeft Netfort in het verleden een Magento webshop ontwikkeld. Deze was geheel naar wens gebouwd, maar sinds de bouw in 2011 zijn er enkel minimale beveiligingsupdates uitgevoerd. De shop draaide op een oude versie van Magento en de template was niet responsive. Ook vertoonde de shop steeds meer fouten die uiteindelijk steeds moeilijker op te lossen waren.

De migratie van Magento 1 naar 2 is erg kostbaar. Daarnaast zijn de updates niet altijd gemakkelijk door te voeren en zijn de kosten voor hosting in verhouding tot een hostingpakket voor WordPress aan de hoge kant.

Om de kosten beperkt te houden is daarom besloten tot een migratie naar hét alternatief voor Magento; WordPress met WooCommerce. Stoppen met het voor dit bedrijf te kostbare, uitgebreide en omslachtige Magento systeem was een logische stap.

Uitdaging en doel: Een goed vindbare (SEO) en gebruiksvriendelijke webshop

Laminaatheld.nl kreeg vanwege de errors en de statische (niet reponsive) template door de jaren heen steeds minder bezoekers. Ook liep het bouncerate percentage hoog op. Nieuwe extensies, plug-ins en modules werden te kostbaar, zelfs zonder maatwerk. En de wensen waren niet van dien aard dat men hier veel geld voor over had. De kleinste uitbreiding bleek al, zeker gezien de mogelijkheden en de kosten, een probleem.

Zelfs bestellen via mobiele apparaten zoals smartphone en tablet was niet eenvoudig. Hier moest verbetering in komen. De webshop moest er modern en fris uitzien met een responsive template. Ook bleken de prijzen op de site niet altijd te zorgen voor meer omzet. Daarom werd er gekozen voor een offertesysteem die bij elk product in de shop met een enkele muisklik tevoorschijn moest komen.

Van Magento naar het beste alternatief

De Magento webshop is in zijn geheel overgezet naar WordPress met WooCommerce. Hiermee bespaart Laminaatheld.nl veel kosten en het werken aan de website met WordPress is nu veel eenvoudiger. Elke product-pagina heeft de juiste SEO-indeling voor een goede vindbaarheid in Google meegekregen en per paginasoort wordt gebruik gemaakt van de juiste json-LD schema’s en microdata.

Nieuw in de shop zijn o.a. het offerte-aanvraagsysteem, de responsive template, de SEO-technische toepassingen en het logo. Verder is de content nagenoeg gelijk gebleven. In vergelijking tot de oude Magento shop is de site een stuk sneller, overzichtelijker en gebruiksvriendelijker geworden.

Het resultaat; WordPress met WooCommerce in zijn volle glorie

Laminaatheld.nl is zeer tevreden met de nieuwe WordPress met WooCommerce webshop. Leuk detail; de klant vertelde ons dat er meteen na het live gaan een prijsopgave werd aangevraagd via het offertesysteem.

Netfort wenst de eigenaren en werknemers van Laminaatheld.nl veel succes met de nieuwe WooCommerce webshop!

OVERSTAPPEN VAN MAGENTO NAAR WORDPRESS?

INFO@NETFORT.NL – 038-3338838

Goedkoop alternatief voor Magento

Het migreren van je huidige Magento 1 shop naar WordPress is goedkoper dan de overstap naar Magento 2. Ook betaal je beduidend minder voor hosting, regulier onderhoud en updates. Daarnaast kun je er vanuit gaan dat je nieuw WP shop sneller is in backend en frontend.

Zorgeloos

Alle data uit je huidige Magento shop zoals producten, categorieën, landingpages, filtermogelijkheden, verzend- en betaalmogelijkheden worden meegenomen. WordPress met WooCommerce kent een enorme ontwikkel-gemeenschap en de community zorgt continue voor veiligheid en uitbreidingen.

Service

Na oplevering zorgen wij voor 301 redirects en leren we je werken met WordPress/ WooCommerce. Ook krijg je informatie over SEO bij ons op kantoor of op afstand.

van magento naar wordpress

Over Netfort

Wij zijn een full service marketingbureau gespecialiseerd in SEO en webdesign.

Contactgegevens

Wij leveren professionele SEO en bouwen websites en webshops voor de hoogste posities in Google. Stel geheel vrijblijvend je vraag.

Klantbeoordelingen

Super bedrijf!

Ben geholpen met een eigen website. Communicatie over en weer top, staan altijd voor je klaar en alles naar mijn wensen geregeld!!!
JoAnna - Hoogeveen

Meer blogberichten

Bekijk ze allemaal