Case Study: Van Magento naar WordPress

Uitgangspunt

Voor Laminaatheld.nl heeft Netfort in het verleden een Magento webshop ontwikkeld. Deze was geheel naar wens gebouwd, maar sinds de bouw in 2011 zijn er enkel minimale beveiligingsupdates uitgevoerd. De shop draaide op een oude versie van Magento en de template was niet responsive. Ook vertoonde de shop steeds meer fouten die uiteindelijk steeds moeilijker op te lossen waren.

De migratie van Magento 1 naar 2 is erg kostbaar. Daarnaast zijn de updates niet altijd gemakkelijk door te voeren en zijn de kosten voor hosting in verhouding tot WordPress aan de hoge kant.

Om de kosten beperkt te houden is daarom besloten tot een migratie naar WordPress/ WooCommerce en te stoppen met het voor dit bedrijf te kostbare en uitgebreide Magento systeem.

Uitdaging en doel

Laminaatheld.nl kreeg vanwege de errors en de statische (niet reponsive) template door de jaren heen steeds minder bezoekers. Ook liep het bouncerate percentage hoog op.

Bestellen via telefoon of tablet was immers niet eenvoudig. Hier moest verbetering in komen. De webshop moest er modern en fris uitzien met een responsive template.
Ook bleken de prijzen op de site niet altijd te zorgen voor meer omzet. Daarom werd er gekozen voor een offertesysteem.

Van Magento naar WordPress/ WooCommerce

De Magento webshop is in zijn geheel overgezet naar WordPress met WooCommerce. Hiermee bespaart Laminaatheld.nl veel kosten en het werken met WordPress is veel eenvoudiger. Nieuw in de shop zijn o.a. het offerte aanvraagsysteem, de repsonsive template, de SEO technische toepassingen en het logo.
Verder is de inhoud nagenoeg gelijk gebleven.

Het resultaat

Laminaatheld.nl is zeer tevreden met de nieuwe WordPress/ WooCommerce website. Leuk detail; de klant vertelde ons dat er meteen na het live gaan een prijsopgave werd aangevraagd via het offertesysteem.

Netfort wenst de eigenaren en werknemers van Laminaatheld.nl veel succes met de nieuwe shop!

INTERESSE IN EEN MIGRATIE MAGENTO > WORDPRESS?

E. INFO@NETFORT.NL / T. 038-3338838

Goedkoop

Een migratie van Magento 1 naar WordPress is goedkoper dan de overstap naar Magento 2. Ook betaal je beduidend minder voor hosting en onderhoud.

Zorgeloos

Alle data uit je huidige Magento shop zoals producten, categorieën, landingpages, filtermogelijkheden, verzend- en betaalmogelijkheden worden meegenomen.

Service

Na oplevering zorgen wij voor 301 redirects en leren we je werken met WordPress/ WooCommerce. Ook krijg je informatie over SEO bij ons op kantoor of op afstand.

Over Netfort

Wij zijn een full service marketingbureau gespecialiseerd in SEO en webdesign.

Contactgegevens

Wij leveren professionele SEO en bouwen websites en webshops voor de hoogste posities in Google. Stel geheel vrijblijvend je vraag.

Klantbeoordelingen

Meer blogberichten

Bekijk ze allemaal

Meest recente berichten

Laat een bericht achter