Google Stack en Domain Authority

Bijgewerkt op juni 17, 2022 by Tonny Duiveman

Google StackWat is een Google Stack?

Werk je aan SEO dan maak je met een Google Stack gebruik van de kracht (DA – Domain Authority) van Google om je website beter te positioneren in de zoekresultaten. Je website komt hoger in Google vanwege de (extra) hoge DA linkbuilding mogelijkheid, maar ook de Gstack zelf kan erg goed ranken.

Met Google Drive kun je gebruik maken van producten of entiteiten zoals Docs, Maps, Slides etc. Deze kunnen op openbaar gezet worden zodat ze geïndexeerd kunnen worden door Google.

Wat heb je aan een GStack?

Met een Google Stack kun je ranken op een bepaalde niche met een Google Site, je Google Maps (3-pack Google Local) ranking laten stijgen en de posities van je hoofdwebsite verbeteren. Dit werkt goed maar het is geen natuurlijk wondermiddel. SEO met Gstacks werkt alleen als je website ook SEO technisch volledig in orde is.

Google Stack gebruik je voor:

  1. Linkbuilding: Je krijgt een goeie hoge DA en PA link van Google naar je website. Je Google Site zal nooit gezien worden als slechte black hat SEO omdat Google zichzelf nooit zal bestraffen.
  2. Content SEO: Gebruik Google’s eigen enorm hoge autoriteit om snel een site hoog te krijgen in Google Search.
  3. Reputatie management: Negatieve webpagina’s of beoordelingen kun je snel vervangen door je eigen pagina’s.

Hoe gaan we te werk?

Om het beste uit een Google Stack te halen moeten alle Google producten op openbaar gezet worden en aan elkaar gekoppeld d.m.v. links. Dit alles verzamel je op een gratis te maken Google Site. Deze Google Site kun je vervolgens gebruiken voor linkbuilding naar de GSite en van de Gsite naar je hoofdwebsite of “money site”.

De inlinks naar de Gsite hoeven niet per definitie van hoge kwaliteit te zijn. Veel links vanaf bijvoorbeeld een Private Blog Network (PBN) is niet altijd de beste manier van linkbuilding, maar dit werkt hier wel. Google bestraft zichzelf niet en dus komt ook jouw Google Site niet in de gevarenzone voor een penalty.

Google Stacks van Netfort;

Wij werken o.a. met SEO geoptimaliseerde:

  • Google Sites
  • Google Docs
  • Google Maps
  • Google Slides
  • Spread Sheets
  • Google Forms
  • Geo Tagged afbeeldingen

Verzameld op een Google Site krijg je hiermee zo’n 5 – 20 hoge autoriteit links naar je website.

Google Stacks FAQ

Is dit een legale manier van SEO?
Op dit moment is het volledig legaal. Hoe Google er in de toekomst naar zal kijken is onduidelijk. Google Sites is specifiek bedoeld om documenten te ordenen en Google promoot zelf deze manier van werken. De kans dat dit bestraf wordt lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk. Zolang je er maar geen misbruik van maakt. 30 Google Sites laten linken naar je hoofdwebsite is natuurlijk wel wat verdacht.

Met welk Gmail account ga je aan de slag?
We kunnen met je eigen Google account (Gmail) werken, maar als je de login gegevens niet wil delen dan kan dat ook met een nieuw account. Nadat de GStack klaar is sturen we je de logingegevens. Het is dan wel de bedoeling dat je METEEN inlogt op het nieuwe account anders raak je het kwijt, inclusief de Stack. Ben je die eenmaal kwijt dan beginnen we zoals je zal begrijpen niet opnieuw.

Heb je een voorbeeld van een Google Stack?
De Google Stack van Netfort vind je op sites.google.com/view/seo-webdesign-kampen. Wil je zelf een Stack maken neem hier dan gerust een voorbeeld aan.

Kun je zo’n Google Drive Stack voor ons maken?
Zeker kan dat. Heb je al een SEO overeenkomst met Netfort dan doen we dat gratis. Zo niet dan zal een Gstack maken ongeveer 2 uurtjes (€ 155,-) in beslag nemen. Neem vrijblijvend contact op!

Netfort Marketing & ICT
E. info@netfort.nl
T. 038-3338838

Over Netfort

Wij zijn een full service marketingbureau gespecialiseerd in SEO en webdesign.

Contactgegevens

Wij leveren professionele SEO en bouwen websites en webshops voor de hoogste posities in Google. Stel geheel vrijblijvend je vraag.

Klantbeoordelingen

Super bedrijf!

Ben geholpen met een eigen website. Communicatie over en weer top, staan altijd voor je klaar en alles naar mijn wensen geregeld!!!
JoAnna - Hoogeveen

Meer blogberichten

Bekijk ze allemaal