Wat is webdesign?

Het bouwen van een volledige website noemen we webdesign. Dit is een proces van het plannen en bouwen van website elementen zoals de structuur, de lay-out, afbeeldingen, de kleuren en de lettertypen. Webdesign bevat alle componenten voor het ontwikkelen van een website, inclusief grafisch ontwerp, gebruiksvriendelijkheid, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en het vullen van content. Deze elementen samen bepalen de werking en het uiterlijk van de uiteindelijk opgeleverde website.

Kortom, webdesign is het proces van het creëren en ontwerpen van een website. Het betreft veel verschillende aspecten zoals opmaak, afbeeldingen, inhoud en functionaliteit. Webdesigners gebruiken diverse tools zoals HTML, CSS en JavaScript om visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke websites te creëren die eenvoudig via internet te bereiken en te navigeren zijn.

Vallen SEO, het gebruiksvriendelijk maken en conversie-optimalisatie ook onder webdesign?

SEO (Search Engine Optimization), het gebruiksvriendelijk maken van een website en conversie-optimalisatie zijn gerelateerd aan webdesign, maar worden beschouwd als afzonderlijke disciplines.

SEO richt zich op het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in zoekmachines, door het gebruik van technieken zoals het optimaliseren van inhoud en de structuur van de website. SEO in standaard webdesign betekend het (eenmalig) rekening houden met de wijze van opname in Google.

Gebruiksvriendelijkheid gaat over het creëren van een website die gemakkelijk te gebruiken is voor de bezoekers. Dit omvat het verbeteren van de navigatie, het ontwerp en de snelheid van de website.

Conversie-optimalisatie richt zich op het verhogen van het aantal bezoekers dat op een website actie onderneemt, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Dit kan worden bereikt door het testen van verschillende ontwerpen en elementen op de website.

Webdesign is het fundament van de website, het geeft de structuur en het uiterlijk, en deze disciplines zijn gericht op het verbeteren van de website voor zoekmachines, gebruikers en conversie. Bij Netfort’s WordPress webdesign richten we ons op de website in zijn geheel. Bezoekers van je website begeleiden en de juiste actie laten ondernemen zorgt voor meer omzet, maar kan ook zorgen voor betere posities in Google.

;